Focus op: Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een van de populairste druivenrassen ter wereld. Het ras is vertegenwoordigd in praktisch alle wijn producerende landen ter wereld en ligt aan de basis van menig van ’s werelds meest felbegeerde wijnen. Cabernet Sauvignon is ontstaan als een kruising tussen Sauvignon Blanc en Cabernet Franc en staat bekend om zijn aroma’s van bosbes, bramen, tabak en eucalyptus. 

Cabernet Sauvignon druiven hebben een donkere, dikke schil wat resulteert in wijnen met veel tannine en verouderingspotentieel. Wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon lenen zich uitstekend voor het rijpen op eikenhouten vaten om de voorgenoemde tannine te verzachten.

Waar de Nieuwe Wereld veelal monovarietale Cabernet Sauvignon wijnen produceert wordt de druif in de Oude Wereld over het algemeen gebruikt in blends. De meeste bekende appellaties voor deze blends zijn Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien en Margaux in de Médoc, Bordeaux. Napa Valley in Californië daarentegen staat bekend om de 100% Cabernet Sauvignon wijnen. Naast deze voorbeelden zijn er in tal van gebieden waar Cabernet Sauvignon van wereldklasse geproduceerd wordt.

Hier vindt u alle Cabernet Sauvignon wijnen op Vintrado

De meest bekende producenten van Cabernet Sauvignon zijn onder andere: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite Rothschild, Château Margaux, Château Cos d’Estournel, Château Haut-Brion, Château Lynch-Bages, Opus One, Harlan Estate, Screaming Eagle, Dominus, Penfolds, Sassicaia en Tenuta dell'Ornellaia